A e dini se cili është dallimi në mes Lumens dhe Wat?

0
116

Ju duhet të dini që Lumen dhe Wat janë të ndryshëm. Wat nuk është njësi matëse e ndriçimit të dritës, sepse Wat është vetëm njësi matëse e rrymës të shpenzuar, kurse Lumeni është njësi matëse të shpërndarjes së ndriçimit të dritës.

Nëse ju bleni një poç të zakonshëm të 100wat-ve, ju do të shpenzoni më shumë energji elektrike, nëse atë do ta zëvendësoni me poç LED ju do të shpenzoni vetëm 12wat të energjisë elektrike. Me vetëm 12 wat të shpenzuar, ju jo vetëm që do të reduktoni shpenzimet e energjisë elektrike, por ju gjithashtu do të keni ambientet më të ndritshme në shtëpitë apo dyqanet e juaja.

Lumeni përcakton se sa ndriçim përçon poçi juaj. Prandaj që nga viti 2011, në shume shtete te Evropës prodhuesit e poçeve elektrik përdorin lumenët si tregues se sa një poç elektrik ndriçon. Në ambalazhin e produktit ju do të shihni incialet ‘‘LM’’, që do të thotë se bëhet fjalë për Lumenin. Ne ju rekomandojmë që ju të zgjidhni poçet tuaj LED, sepse ju do të keni më shumë ndriçim ‘‘LM’’ për më pak Wat të shpenzuar dhe si rrjedhojë shpenzimet tuaja të energjisë elektrike do të reduktohen mbi 80%.watts_vs_lumens-1

Karakteristikat e Poçave LED:

  • 8 x shpenzimet më të vogla,
  • Poç i pathyeshëm,
  • 2vjet Garancion,
  • 20.000 orë jetë gjatësia,
  • 12Wat Led = 100Wat Standard,
  • Poç Ekologjikë dhe shumë detaje të tjera.

Bota po ndriçohet me LED, fillo edhe ti…

www.vtacexports.com
www.acn-ks.com

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here